top of page
Search
viktor6k69volkov

Acte Necesare Eliberare Certificat Fiscal Sector 6: Ghid complet pentru cetățeni și persoane juridic



Persoanele juridice(firmele) pot solicita certificatul fiscal de la administratia financiara de care apartin prin depunerea cererii de eliberare insotita de un dosar cu sina, copie CUI, doua timpre fiscale in valoare de 2 lei, balanta de verificare anuala firma.




Acte Necesare Eliberare Certificat Fiscal Sector 6



Platforma Spatiu privat virtual pusa la dipozitie de catre ANAF poate fi utilizata si pentru solicitarea certificatului de atestare fiscala. Pentru a utiliza platforma si inainta solicitare de eliberare a Certificatului de atestare fiscala trebuie sa va inregistrati in sistemul ANAF prin commpletarea de catre persoanele fizice a campurilor cu datele personale, nume, prenume, CNP, serie, numar act de identitate etc. iar persoanele juridice(firmele) vor primi acces in baza certificatelor digitale calificate.


Cum se obtine, acte necesare, pret Expertiza tehnica MLPAT casa, anexa Expertiza tehnica MLPAT, casa fara autorizatie Conform legii intrarea in legalitate a constructiilor edificate fara autorizatie sau cu nerespectarea prevederilor acesteia se face prin


Certificatul de atestare fiscala este unul dintre cele mai importante acte necesare in diverse situatii atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice. Ce este certificatul de atestare fiscale, cum se elibereaza, ce acte ai nevoie pentru el, cat este valabil, dar si un exemplu de certificat de atestare fiscala, practic tot ce trebuie sa stii pe acest subiect gasesti in randurile de mai jos.


Certificatul de atestare fiscala este un act care dovedeste indeplinirea obligatiilor de plata ale contribuabilului (impozite, taxe) si este emis la cerere, in cateva zile lucratoare, de catre organul fiscal competent. Ti-am pregatit mai jos o lista cu informatiile pe care trebuie sa le cunosti daca ai nevoie de certificat de atestare fiscala, fie ca esti persoana fizica sau juridica.


Certificatul de atestare fiscala se elibereaza in doua exemplare: unul se ofera solicitantului, iar celalalt se arhiveaza de catre organul fiscal emitent. Vezi aici un model de certificat de atestare fiscala.


Certificatul de atestarea fiscala are valabilitate diferita pentru persoana fizica sau persoana juridica, fiind mai mica pentru firme. Iata mai exact cat timp poti folosi certificatul de atestare fiscala.


In cazul persoanelor fizice, pentru eliberarea documentului fiscal se depune o cerere tip la Administratia Finantelor Publice de sector sau a municipiului in cauza. Sunt necesare si doua timbre fiscale in valoare de 4 lei.


In cazul persoanelor juridice, la fel, certificatul de atestare fiscala se va emite de administratia financiara de care acestea apartin. Certificatul se elibereaza in termen de 5 zile de la data depunerii. Acesta poate fi folosit de persoana juridica pentru o perioada de 30 de zile.


Varianta clasica de obtinere a certificatului de atestare fiscala este prezentarea la Administratia Finantelor Publice de sector, in cazul in care este vorba de un contribuabil din Bucuresti, iar in cazul oricarui alt oras, la administratia municipiului de provenienta.


Procedura de radiere a unui autovehicul ar trebui sa fie una foarte rapida, daca proprietarul are toate actele necesare si daca sunt urmati in mod corect toti pasii. Totusi, ea poate deveni problematica si laborioasa cand proprietarul este nevoit sa se plimbe de la o institutie la alta pentru a afla exact ce pasi trebuie sa parcurga. Tocmai de aceea am elaborat un ghid complet, care vine in ajutorul oricarei persoane interesate de radierea unui vehicul si care contine toate informatiile necesare pentru ca procedura sa se desfasoare rapid si fara impedimente.


Radierea auto presupune 2 etape, radierea fiscala si radierea din circulatie. Prima in ordinea obligativitatii este radierea fiscala. Ulterior proprietarul, cu actele emise de autoritatea fiscala si cu restul dosarului, obtine si radierea din circulatie.


La Directia Taxe si Impozite Locale, proprietarul (cel care doreste radierea fiscala) va completa declaratia pentru scoaterea din evidente a autovehiculului si cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala,


Contracte de PRESTĂRI SERVICII semnate între UAT-uri și persoanele autorizate, din fonduri publice, în exercițiul financiar 2017, în vederea realizării înregistrării sistematice (cadastru general), la nivel de sector cadastral.


Contracte de PRESTĂRI SERVICII semnate între UAT-uri și persoanele autorizate, din fonduri publice, din finanțarea 2018, în vederea realizării înregistrării sistematice (cadastru general), la nivel de sector cadastral.


Contracte de PRESTĂRI SERVICII semnate între UAT-uri și persoanele autorizate, din fonduri publice, din finanțarea 2019, în vederea realizării înregistrării sistematice (cadastru general), la nivel de sector cadastral.


Contracte de PRESTĂRI SERVICII semnate între UAT-uri și persoanele autorizate, din fonduri publice, din finanțarea 2021, în vederea realizării înregistrării sistematice (cadastru general), la nivel de sector cadastral.


Contracte de PRESTĂRI SERVICII semnate între UAT-uri și persoanele autorizate, din fonduri publice, din finanțarea 2022, în vederea realizării înregistrării sistematice (cadastru general), la nivel de sector cadastral.


IV. ISTORIC ARTERĂ DE CIRCULAŢIE 1. CERERE, semnată de solicitant/solicitanţi, în care se specifică in mod obligatoriu motivul şi/sau diferenţa de denumire a arterei de circulaţie constatată. - în cazul în care cererea se face de un reprezentant legal al proprietarului/proprietarilor se anexează la dosar şi împuternicirea/procura - în copie legalizată. 2. BULETIN / CARTE DE IDENTITATE pentru proprietar / toţi proprietarii (copie tip xerox). - în cazul persoanelor juridice se anexează certificatul de înmatriculare la Camera de Comerţ şi Industrie(copie tip xerox). 3. CHITANŢĂ, contravaloare 8 LEI - în originalse achită la casieria Primariei Municipiului Bucureşti, Bulevardul Regina Elisabeta nr.42, sector 5, în baza dispoziţiei de încasare care se eliberează la mezanin la Direcția Patrimoniu,sau prin mandat poștal, virament bancar în cod IBAN RO70TREZ70021360250XXXXX deschis la Activitatea de Trezorerie și Contabilitate Publică a Municipiului București(A.T.C.P.M.B.), specificându-se plata efectuată( C.U.I.-Primăria Municipiului București - 4267117);


Pentru planuri cadastrale, planuri actualizate care sa cuprindă imobilele existente în prezent, pentru planuri necesare documentatiilor de urbanism ( conf. Legii nr.50/1991) etc., petenții se pot adresa Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București cu sediul în B-dul Expozției nr.1A, sector 1. ACTE NECESARE ÎN FUNCȚIE DE TIPUL SOLICITĂRII Tipul cererii: A. ELIBERARE PLANURI TOPOGRAFICE SCARA 1:2000, SCARA 1:500, SCARA 1:500 CU REȚELE EDILITARE SUBTERANE. 1. CERERE, semnată de solicitant/solicitanţi, în care se specifică motivul. - în cazul în care cererea se face de un reprezentant legal al solicitantului/solicitanţilor, se anexează la dosar şi împuternicirea/procura - în copie legalizată. 2. BULETIN / CARTE DE IDENTITATE pentru proprietar / toţi proprietarii (copie tip xerox). - în cazul persoanelor juridice se anexează certificatul de înmatriculare la Camera de Comerţ şi Industrie(copie tip xerox).


Cazierul judiciar se obține de la orice unitate sau subunitate de poliție unde există și un ghișeu special pentru eliberarea de caziere. Iată lista cu actele necesare, în funcție de situație:


În cazul în care cererea se depune prin împuternicit, lista cu acte necesare pentru cazier cuprinde atât copia actului de identitate al solicitantului, cât și actul de identitate al împuternicitului. De asemenea, este nevoie de procura autentificată în condiţiile legi.


Aceste instituții pot elibera, după efectuarea verificărilor necesare în bazele de date, adeverinţe în care consemnează rezultatele verificărilor. Adeverințele respective au valoarea juridică a unui certificat de cazier judiciar și se utilizează exclusiv în străinătate.


La data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligația de a depune la organul fiscal competent o copie de pe certificat, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului.


Conform legii, cel care trebuie să solicite auditorului eliberarea unui certificat energetic pentru imobilul sau apartamentul său este (după caz) proprietarul / investitorul / administratorul acestuia.


Actele necesare pentru emiterea unui certificat energetic sunt prezentate mai jos. În cazul în care aveți Cartea tehnică a construcției, aceasta ar trebui să le conțină pe toate.


Persoanele fizice pot solicita certificatul de cazier fiscal personal sau prin reprezentant; persoanele juridice pot solicita acest certificat prin reprezentantul legal sau imputernicit; asociatiile fara personalitate juridica pot solicita certificatul printr-un asociat desemnat de catre ceilalti asociati sau prin reprezentantul legal.


Directiile generale ale finantelor publice judetene si administratiile municipiului Bucuresti sunt cele care emit la nivel local cazierul fiscal. Cererile pentru eliberarea certificatelor de cazier fiscal se depun la organul fiscal responsabil cu administrarea acestora pe plan local. 2ff7e9595c


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page